Vårt Kretsloppshus

Sörmlands Kretsloppshus

Tystberga Logi och upplevelser

Vår vision är att framöver, när byggfasen är färdig (juni -21)

utveckla följande 4 kretslopp:


Kretslopp Energi

All energi på jorden utgår från solen.


I detta Kretsloppshus tar vi tillvara på solenergin genom att bergvärmepumpen lagra sommarens överskott av solvärme i ett borrhål nere i berget. Vintertid tar vi upp energin viabergvärme-pumpen.


Vintertid eldar vi också i vår stora öppna spis, som med hjälp av energin i veden laddar vår accumulatortank med varmt vatten.


Sommartid kommer 2st solfångare på taket producera varmvatten till accumulatortanken. Denna tank är i centrum för hela systemet.


Vår lilla vindsnurra bidrar också med el till vårt energi-kretslopp.


Dagtid producerar vi egen el på taken via solceller, totalt 20.000 Kvh per år. Planen är att en del av denna energi lagrar vi i ett batteripack i huset, som på natten används till belysning och cirkulationspumpar. Dagtid har vi egen el till elgräsklippare, eltrimmer, 3 elbilar mm. Vi är självförsörjande på el till för Kretsloppshuset och vårt B%B

Vi har lämnat vårt fosila beroende för att resa. En Tesla, en VW eUp och en cabrole MG-elbil laddas numera av sol- och vindel 


Kretslopp Vatten

Vi lagrar regnvatten i en cistern under golvet, som är på 3.000 liter vatten. Detta cattnet används till att vattna alla växter. Vatten håller på att ibland bli en bristvara i Sverige.


Kretslopp Odling

Hönshuset är kopplat till Kretsloppshuset. Förutom att ge oss ägg dagligen, ger våra höns näring till jorden vi odlar i. Växter och annat organiskt från hushållet förmultnar vi i en sluten process, som ger oss näringsrik jord. Året runt kan vi odla grönsaker till vårt hushåll, och vår gäster.


Kretslopp Hälsa    SPA & GYM

Att året runt vistats i ett medelhavsklimat är nyttigt. Att hålla på med jord, blommor och grönsaksväxter är också det vetenskapligt bevisat vara hälsosamt.. Djur, fiskar, höns och våra hundar är likaså positivt för hälsan. Att hålla kroppen igång med balansövningar, Yoga, styrka och rörlighet, dels i vårt egenkonstruerade gym, men också i jakutzyn och bassängen är lyx och hälsa för oss. Vårt Kretsloppshus har många fönster, i väggarna och taket, vilket ger oss mycket ljus året om, mycket hälsosamt.

I köksdelen kan vi laga mat över öppen eld, grill, woka, koka och steka på spisen, tillaga i ugnen, samt äta vår måltid med många vänner.


Alla dessa olika nyttiga och hälsosamma kretslopp vill vi erbjuda Er när Ni bor hos oss på vårt B&B. 


Hyr hela Kretsloppshuset för er familjefest.

Vi har 12 bäddar fördelade på 4 lägenheter.


Är Ni gäster på vårt B&B - Tystberga Logi, går det bra att boka egen tid (3 timmar) för SPA, bastu med två olika dofter (kanel & eukaluptus) och vårt stora bubbelbad. Eller, boka egen tid för att nkuta av Orangeridelen med ett GYM (8 cirkelstationer)Sörmlands Kretsloppshus är ett av 3 Kretsloppshus i Sverige.

Olika

Kretslopp

i Sörmlands Kretsloppshus